Friday, June 21, 2013

First begin.


 

Assalammualaikum ♥ and hiiiiiiiiiiiiiii everyone! Hehehe. Sepatutnya aku buat entry ni minggu lepas tapi tak sempat. Too busy :( so lets me start my story, eh story? eeeii ngadanya dengar. Hehek. Okay now dah sambung study kat uitm. And i think uolls dah tau kan yang i ni dapat sekali dengan syasya, hehe satu kos pulak tuu. Tapi kami tak sebilik, demmm. Tapi nasib baiklah satu kelas, yeay! One more afrina dengan aja pun kebetulan satu uni dengan kami hihiks *excited. Tapi depa ni sementara ja kat sini, lepas ni depa sambung kat Negeri Sembilan em em :'(

Bila dah sambung study ni, everything is change. Semua dah lain, no more pakaian seragam, no more kasut sekolah. Hahaha. Memang best pakai anything baju yang kita suka tapi yang tutup aurat and cukup syarat lah. Kelas pun tak semuanya kelas pagi, and i think its so interesting lah. Haha macam aku, takda langsung kelas pukul 8. Lucky me! Paling awal pun pukul 9~ Best sebenarnya bila dah masuk uni ni. Ntah lah nak describe macam mana. Even banyak benda yang susah tapi InsyaAllah boleh hadapi dengan tenang .. Aminn.

Orentasi? Demmm i hatee that. Memang pengalaman. Tapi aku tak suka. Hihi. Classmates semua baik baik, Alhamdulillah. Rasa macam dah falling in love ja dengan classmates semua. Dah semua baik baik kan. Haa one more things, my roomate. Bilik aku dua orang ja hehe, best. Roomate pulak ya ampunnn baik SANGAT. Lucky me again! Thanks God for this beautiful gift.

    Memang penat kadang kadang tuu, sebab takda transport kan. Budak part one ni tak boleh bawak masuk transport lagi. So kena jalan ja lah, tapi nevermind, if kita suka semua benda boleh settle. Hihi. Homesick? Alhamdulillah tak lebih lebih, haha dekat ja kan kalau nak homesick pun boleh ja balik. So tak kot :p

Cuma aku tak kenal lagi jiran jiran bilik aku haha, hmmm am i antisocial? Arghh, why lah aku tak tegur depa. Mulut ni berat sangat, suara ni takmau keluar kenapa tah. I will try my best. InsyaAllah.

So, doakan aku dapat ilmu yang berkat, semoga aku selalu rajin buat assignment. Tak MALAS. And semoga lulus exam and dapat 4 flat. Aminnnn~ 


 

No comments:

Post a Comment

Leave a Comment Here.

#update status
im okay. chin up and stay strong sofya!
semua harta dalam blog ni, adalah milik Queen Sofya.