Saturday, July 30, 2011

1# Perkara yang membuat wanita membenci lelaki.


Assalamualaikum ♥ Entry aku kali ni, aku nak share dengan readers semua kenapa perempuan benci lelaki ? Okay, Excited nak tahu ? Ohyeahh, rileks-2. Maih sini, duduk dekat-2 and dengar cerita tipu aku ni, Chaallo Beteh,

1#MENINGGIKAN SUARA
Elehh, aku tau laa suara lelaki tebal, dan macho lah konon. Tapi kalau asyik dok meninggikan suara kat perempuan, sapa nak tahan beb ? Kucing pun kalau dengar mesti lari doe ! Tak kisah laa suara lelaki tuu sedap ke tak, tapi kalau dah tinggikan suara kat perempuan, confem kena tinggal free saja dengan perempuan tuu, biasalahh, perempuankan hati lembut, sapa sanggup nak dengar lelaki tinggikan suara ? Sakit telinga deh ! Ni laa kelemahan lelaki, suka sangat tinggikan suara walaupun pasangan dia tak bersalah, Machoo laa konon.
2#MAIN KAYU TIGA
Mana ada perempuan yang suka dimainkan, kalau ada, perempuan tuu memang pelik laa. Lelaki ni, kalau kita bagi dia peluang suruh kahwin lagi, confem mau ! Memang tak tolak aihh, tapi kalau dia tolak jugak, tuu tanda dia, dia setia kat isteri dia lahhh. Tapi kebanyakkan lelaki, dia susah nak setia. Pantang ada perempuan gedik goda dia, tak boleh kena goda langsung. Haihh, ni lah masalah besar dalam perhubungan antara lelaki dan perempuan.
3#SUKA 'CUCI MATA'
Eh ehh, ada awek cun lalu laa, < Okay, time ada awek cun tuu lalu, try ah korang tengok pasangan/boyprengg/kawan lelaki korang, sure lahh ! Mesti diorang ushaa padat deh ! Memang pantang awek cun lalu, haihh. Wahai lelaki, kenapa lahh kau tak bersyukur ? Kau dah ada girlprengg, yang nak usha awek lain lagi kenapa ? Daripada kau tengok aweks tuu, better kau usha masjid ke buku latihan kau ke, ada ah jugak manfaat kan ?
4#MENGONGKONG
Alahai, yang kau nak kongkong sangat kenapa ? Sampaikan nak keluar pi pasar malam pun kau tak bagi, Ape kes ? Masing-2 ada life lahh. Lainlah kalau kau suami dia. Ni tak, girlprengg kau nak keluar pun nak kena report kat kau, nak pakai baju stai macam mana pun nak kena bagitau, Haihh, kalau kau nak kongkong sangat, kau bela kucing walawehh, kan senang nak jaga. Kenapa kau nak kongkong awek kau sangat ? heyy cik abang, kau bukan milik awek kau sepenuhnya lagi sampai lah kau tuu SAH jadi suami dia, so, tak payah laa control macho nak kongkong-2 awek okayy.
5#EGO
Ego ego ego, kenapa lahh lelaki kena ada keegoan tu ? Aku muak ! Sebab ego laa banyak perempuan terpaksa mengalah, semua perempuan yang berkorban. Lelaki? Huh, lelaki pikir dengan ego diaorang boleh jadi ketua ? Bertempat laa wehh. Nak ego, tak salah tapi jangan lah tinggi sangat. Kesian kaum hawa, semua nak kena mengalah saja. Jangan laa tinggi sangat ego tuu. Aku pun rimas !


Okay lahh, cukup tak 5 ? Nak lagi ? Okay-2. Next entryy aku taip lagi okayy. Act, banyak lagi ni, tapi hati ni nak layan 'Ketika Cinta Bertasbih' cita tuu awesome ! Memang aku syorkan cita tuu untuk semua orang. Bhaha. Saluran 142. Bestt ! Okayy byee !



NotaTangan : Muah kanan Muah kiri, Hai Ketika Cinta Bertasbihh :)

No comments:

Post a Comment

Leave a Comment Here.

#update status
im okay. chin up and stay strong sofya!
semua harta dalam blog ni, adalah milik Queen Sofya.